2015-04-16

På Konst- och kulturrunda i Kolbäcksådalen

Under påskhelgen pågick det konstutställningar och konstrundor på olika håll i landet. Här i Västmanland var det Konst- och kulturrunda i Kolbäcksådalen. På påskdagen åkte jag runt med Carina och Katinka K och vi lyckades faktiskt hinna med att besöka ungefär 30 av de 100 utställarna!

Inledningsvis besökte vi Galleri MA Stocker, där fem konstnärer och en sångerska delade utställningslokal, bl.a. Annica Andersson och Rose-Marie Calldin på bilderna nedanför. (Vill du se mer av Rose-Marie Calldins bilder, titta in på hennes hemsida eller läs mer i mitt tidigare inlägg om henne!) 
Därefter besökte vi Lerblomsters keramikverkstad. Sen åkte vi vidare till Kolbäcks gästgiveri och såg Eivor Lindgrens bilder i akvarell och tusch. Och så for vi till Strömsholm där det fanns många utställare i olika lokaler att besöka, bl.a. Maritha Dimanders fina glaskonst. Där såg vi också till att fylla på med lite i magen också... Och så slutligen besökte vi Westerqvarn med många olika duktiga konstnärer.

Mer än så hann vi inte mellan kl.10-16! Intensivt med många intryck - men så fanatstiskt kul! Eftersom vi känner flera av de utställande konstnärerna tog varje besök en del tid, men vad gör väl det när man har roligt? Det blev många härliga samtal som inspirerade i massor. Tack alla fina utställare!


Annica Andersson och Rose-Marie Calldin på Galleri MA Stocker


Rose-Marie Calldin vid några av hennes spännande målningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar